Darkwind - Viewing Topic: MSVCR100.dll not found
Welcome Guest! » Darkwind » Operating Systems » Windows » MSVCR100.dll not found

Pages: << prev 1 next >> Reply to Topic Create New Topic Create New Poll
MSVCR100.dll not found
*Rev. V*
Cestus Dei
Darkwind Guru

Civs Faction

Avatar

Member Level

Group: Marshals + Contributors
Posts: 3,205
Joined: Aug 3, 2010

Send an email to *Rev. V* Send a personal messsage to *Rev. V* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Just did an install on a laptop and that is the error I keep getting.

Anyone got a fix
.........................
vet wv zom marshal paintladder cont

Posted Nov 23, 2015, 6:06 pm
*The X Man*
Better Off Dead
Darkwind Guru

Deathrace Mafia Faction

Avatar

Member Level

Group: Game Manager
Posts: 2,182
Joined: Jul 25, 2012

Send an email to *The X Man* Send a personal messsage to *The X Man* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

See if any of this helps Rev.

http://dark-wind.com/forums2/index.php?a=topic&t=20949
.........................
vet wv marshal paintladder zom circuit3 paintball raceL1 race1 pvp4 hammer circuit2 pvp2 circuit1 gwped pvp5 pvp3 pvp1 deathrceL1 triangle11,2,0

Posted Nov 23, 2015, 6:58 pm
*Rev. V*
Cestus Dei
Darkwind Guru

Civs Faction

Avatar

Member Level

Group: Marshals + Contributors
Posts: 3,205
Joined: Aug 3, 2010

Send an email to *Rev. V* Send a personal messsage to *Rev. V* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Downloaded that...don't get the dell error anymore...but client won't load/run.
Gonna try a reinstall and see if that fixes it.

Thanks!
.........................
vet wv zom marshal paintladder cont

Posted Nov 23, 2015, 7:29 pm
*The X Man*
Better Off Dead
Darkwind Guru

Deathrace Mafia Faction

Avatar

Member Level

Group: Game Manager
Posts: 2,182
Joined: Jul 25, 2012

Send an email to *The X Man* Send a personal messsage to *The X Man* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Make sure you are running the client in admin mode.
.........................
vet wv marshal paintladder zom circuit3 paintball raceL1 race1 pvp4 hammer circuit2 pvp2 circuit1 gwped pvp5 pvp3 pvp1 deathrceL1 triangle11,2,0

Posted Nov 23, 2015, 8:48 pm
*Tango*
2ManyRads CI
Darkwind Guru

Deathrace Mafia Faction

Member Level

Group: Marshals
Posts: 2,543
Joined: Mar 21, 2010

Send an email to *Tango* Send a personal messsage to *Tango* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

What version of windows are you using?
.........................
marshal vet wv pvp5 pvp4 combat1 pvp3 zom community

Posted Nov 23, 2015, 10:00 pm
*Rev. V*
Cestus Dei
Darkwind Guru

Civs Faction

Avatar

Member Level

Group: Marshals + Contributors
Posts: 3,205
Joined: Aug 3, 2010

Send an email to *Rev. V* Send a personal messsage to *Rev. V* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Reinstalled as administrator, running it as such...I get the patches, etc...then about 15 seconds later it just crashes. Lobby never comes up.
.........................
vet wv zom marshal paintladder cont

Posted Nov 23, 2015, 10:01 pm
*Rev. V*
Cestus Dei
Darkwind Guru

Civs Faction

Avatar

Member Level

Group: Marshals + Contributors
Posts: 3,205
Joined: Aug 3, 2010

Send an email to *Rev. V* Send a personal messsage to *Rev. V* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Win 7
.........................
vet wv zom marshal paintladder cont

Posted Nov 23, 2015, 10:02 pm
NotSure
Dead Ferrets
Sunday Driver

Renegade

Member Level

Group: Members
Posts: 42
Joined: Jan 20, 2015

Send an email to NotSure Send a personal messsage to NotSure Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Had that problem. Updated Java, reinstalled the client and so far, no problems... I also a machine in test running 10. so far so good.
.........................
vet wv

Posted Nov 23, 2015, 10:46 pm
*Rev. V*
Cestus Dei
Darkwind Guru

Civs Faction

Avatar

Member Level

Group: Marshals + Contributors
Posts: 3,205
Joined: Aug 3, 2010

Send an email to *Rev. V* Send a personal messsage to *Rev. V* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Holy crap this is pissing me off....latest java...reinstalled DW...still the same issue....lobby load screen briefly comes up, then it just crashes...
.........................
vet wv zom marshal paintladder cont

Posted Nov 24, 2015, 12:39 am
PvtParty
Paceys Raiders
Darkwind Guru

Slavers Faction

Member Level

Group: Members
Posts: 669
Joined: Aug 5, 2012

Send an email to PvtParty Visit PvtParty's web site Send a personal messsage to PvtParty Reply with a quote from this post Go to the top of the page

If you have a 64-Bit version of Windows (most likely these days), try installing both 32- and 64-bit versions of Java. It's a trick that's worked for me with other software (not sure I've needed to try it for DW).
.........................
vet wv ss2fl67 pvp5 paintball pvp3 pvp2

Posted Nov 24, 2015, 11:52 am
*sam*
The Salthill Sluggerz
Darkwind Guru

Renegade

Avatar

Member Level

Group: Lead Developer
Posts: 16,752
Joined: Jan 19, 2006

Send an email to *sam* Send a personal messsage to *sam* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Is there anything in the console.log that you can post here, Rev? Assuming it even got as far as that.

BTW if it *did* get as far as that then Java can't be the problem. Only the patcher uses Java, not the main game.
.........................
marshal vet deathrce1 paintladder combat1 wv ped1 cont slay20130,1,0

Posted Nov 24, 2015, 1:57 pm
*Rev. V*
Cestus Dei
Darkwind Guru

Civs Faction

Avatar

Member Level

Group: Marshals + Contributors
Posts: 3,205
Joined: Aug 3, 2010

Send an email to *Rev. V* Send a personal messsage to *Rev. V* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

The patcher comes up, then I (very) briefly get the "game client is loading" screen, then it just crashes to the desktop.
On initial install, all the update patches seem to load OK, so it's probably not java.

I am also getting a memory allocation error message,which might be my issue. I looked up a workaround for that, but it doesn't seem to be doing anything.
There are 2 gigs of ram on this laptop, far more than I had on the desktop I used to play DW on!!!
.........................
vet wv zom marshal paintladder cont

Posted Nov 24, 2015, 6:13 pm
PvtParty
Paceys Raiders
Darkwind Guru

Slavers Faction

Member Level

Group: Members
Posts: 669
Joined: Aug 5, 2012

Send an email to PvtParty Visit PvtParty's web site Send a personal messsage to PvtParty Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Have you checked the hardware? Try something like Sisoft Sandra to confirm the memory isn't playing up.
.........................
vet wv ss2fl67 pvp5 paintball pvp3 pvp2

Posted Nov 24, 2015, 7:16 pm
*sam*
The Salthill Sluggerz
Darkwind Guru

Renegade

Avatar

Member Level

Group: Lead Developer
Posts: 16,752
Joined: Jan 19, 2006

Send an email to *sam* Send a personal messsage to *sam* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

*Rev. V* said:
The patcher comes up, then I (very) briefly get the "game client is loading" screen, then it just crashes to the desktop.
On initial install, all the update patches seem to load OK, so it's probably not java.


can you try running darkwindClient.exe rather than the patcher?
.........................
marshal vet deathrce1 paintladder combat1 wv ped1 cont slay20130,1,0

Posted Nov 24, 2015, 10:33 pm
*Rev. V*
Cestus Dei
Darkwind Guru

Civs Faction

Avatar

Member Level

Group: Marshals + Contributors
Posts: 3,205
Joined: Aug 3, 2010

Send an email to *Rev. V* Send a personal messsage to *Rev. V* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Well, tried the two launchers....one just does the same thing I've described above, the other tells me the lobby hasn't updated, and firefox brings up the DW help page that says I need to download the C+++ bit, which I have already done.

Still no luck.
.........................
vet wv zom marshal paintladder cont

Posted Nov 25, 2015, 1:11 am
Grimm Sykes
Sand xbzyas
Darkwind Guru

Merchants Faction

Member Level

Group: Banned
Posts: 1,372
Joined: Mar 14, 2010

Send a personal messsage to Grimm Sykes Reply with a quote from this post Go to the top of the page

I found theres 4 or 5 VCR++ MS libraries to install, which all came with other games I've installed. Always thought it was odd that DW doesn't come with everything you need in the installer.

I'm assuming you also updated graphics drivers, windows updates, and directX
.........................
vet wv pvp5 pvp4

Posted Nov 25, 2015, 12:51 pm Last edited Nov 25, 2015, 12:52 pm by Grimm Sykes
*Rev. V*
Cestus Dei
Darkwind Guru

Civs Faction

Avatar

Member Level

Group: Marshals + Contributors
Posts: 3,205
Joined: Aug 3, 2010

Send an email to *Rev. V* Send a personal messsage to *Rev. V* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Well, a ton of driver updates later....I actually got the lobby to load. Haven't tried to play yet though, I will try that later when I have some free time
.........................
vet wv zom marshal paintladder cont

Posted Nov 25, 2015, 6:18 pm
*Snipe*
Renshai
Darkwind Guru

Renegade

Member Level

Group: Marshals + Rule Council
Posts: 577
Joined: Aug 31, 2009

Send an email to *Snipe* Send a personal messsage to *Snipe* Reply with a quote from this post Go to the top of the page

Well, we will be here waiting for you........and your nuns



Mostly the nuns though
.........................
vet wv gateautumn sssc santa1 raceL1 deathrceL1 marshal pvp2 zom combatL1 pvp52,6,2

Posted Nov 25, 2015, 6:40 pm
Reply to Topic Create New Topic Create New Poll E-mail me when replies are made to this topic View Printable
» Darkwind » Operating Systems » Windows » MSVCR100.dll not found

0.1272 seconds - 28 queries - 0.15 load